Kippenboutjes met dragondressing
Facile
Bon marché
Ki en dragon zijn een match, lekker eenvoudig recept met een dragonsausje en kippenboutjes.
Gallery
Catégorie: | Poulet Lunch |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
8 Kippenboutjes |
250 g Champignons |
250 g Rijst |
Dragondressing
6 el Dragon, fijngehakt |
2 Pijpajuintjes, fijngesneden |
2 el Bladpeterselie, fijngehakt |
6 cl Olijfolie |
1 tl Suikerwater of suiker |
1 tl Rode Wijnazijn |
Versgemalen peper en zout |
Kippenboutjes met dragondressing Instructions
- Maak eerst de dressing door alles in een kom te mengen. Laat ca. 30 minuten afgedekt rusten.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Kruid de kippenboutjes met zout en versgemalen peper.
- Verhit in een pan olijfolie en laat de kip aan één kant goudbruin worden.
Draai hem om en laat de andere zijde ook dichtschroeien. - Leg de boutjes in een vuurvaste schotel en braad ze in 10-15 minuten gaar.
- Bak ondertussen in dezelfde pan de champignons bruin.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Schep de rijst op samen met de boutjes en serveer met de kruidendressing.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion