Kreeft met tomaten boter en Whisky
Plutôt difficile
Un peu chère
Kreeft met single malt. Je kunt de whisky uiteraard achterwege laten, maar de gerookte smaak geeft de kreeft net dat tikje extra. Sowieso is dit een heel mooi feestelijk gerecht voor op kerstavond, met of zonder whisky. Serveer je het als voorgerecht, dan is een halve kreeft per persoon genoeg, maar als je het als hoofdgerecht serveren wil zou ik voor de volledige kreeft gaan. Smakelijk, en nu al fijne feestdagen! Sven
Gallery
Catégorie: | Plat principal Hans @ DeKookbijbel.be Homard Four |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
2
Personnes
Ingrediënten
1 Kreeften |
2 Sjalotjes |
1 teentje(s) Knoflook |
Peper en zout |
1 tl Komijn |
12 Kerstomaatjes |
Habanero Sauce (of tabasco) |
3 el Ketchup |
100 g Boter |
Whisky Single malt |
1 handvol Dragon |
4 el Gruyère kaas |
Kreeft met tomaten boter en Whisky Instructions
Maak eerst de vulling.
Die kun je gerust een paar uur op voorhand bereiden.
Snipper enkele sjalotjes en een teentje look fijn en fruit die met olijfolie, peper, zout en een koffielepel komijn in een pan.
Voeg er de in vier gesneden kerstomaatjes bij, wat tabasco en de ketchup.
Laat wat smelten.
Laat dan op een iets zachter vuur de boter zachtjes smelten en voeg een goede scheut single malt whisky toe.
Hak een handvol dragon fijn en meng die eronder.
Haal van het vuur en laat afkoelen in de koelkast.
Zo krijg je een getomateerde kruidenboter.
Kook je kreeften heel kort (ik stop ze zelf een minuutje in de steamer op 110 °C). Of koop vers gekokte indien je het niet zelf wil doen.
Laat de kreeft wat laten afkoelen en snij ze doormidden.
Haal de darmkanalen eruit en vul de halve kreeften met de tomatenboter.
Notes recette
More Details
Website | http://www.wouldbechef.be |
Bron | Sven Ornelis |