Pasta ovenschotel met venkel en chipolata
Facile
Bon marché

Heerlijke pastaovenschotel met chipolata, venkel en mozarella.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Pâtes Porc Hans @ DeKookbijbel.be Four
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingredienten

400 g Spirelli, Volkoren
5 Chipolata's
800 g Tomatenblokjes, uit blik
1 Venkel
1 Ui
1 teentje(s) Knoflook
1 bol Mozzarella, water bijhouden
Gruyère, geraspt
Groentenbouillon
1 tl Basilicum, gedroogde
Olijfolie
Peper en zout
Tabasco

Pasta ovenschotel met venkel en chipolata Instructions

    Pel de ui en look en hak alles fijn.
     
    Verhit een ruime stoofpot met olijfolie.
    Bak hierin de ui en look glazig.
    Roer regelmatig.
    Laat de ui niet bruin worden.
     
    Voeg de blokjes venkel toe en bak nog 2 min mee.
    Giet de tomatenblokjes bij de ui samen met het sap van de mozzarella.
     
    Bouillon toevoegen samen met de gedroogde basilicum.
    Meng even en laat de saus 30 min zachtjes sudderen.
     
    Bak ondertussen de chipolata.
     
    Snij de gebakken worst in stukjes van ongeveer 2 cm.
     
    Kook de pasta al dente.
    Volg de instructies op de verpakking.
     
    Meng de pasta met de tomatensaus en de stukjes worst.
     
    Doe de pasta in een ruime ovenschaal.
     
    Leg bovenop schijfjes mozzarella en strooi er een beetje gruyère kaas over.
    et de ovenschaal ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven van 180 graden zodat de kaas kan smelten.

Notes recette

Bron : Ellen via Sven Ornelis

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette