Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Bon marché
Mals varkenshaasje met Gandaham omwikkeld, een fijn graanmosterdsausje, gebraiseerd witloof en kroketjes.
Catégorie: | Plat principal Porc Hans @ DeKookbijbel.be |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
2 Varkenshaasjes (+/- 600-800g in totaal) |
10 snede(s) Gandaham (of andere droge ham) |
8 stronk(en) Witloof |
Peper en zout |
nootmuskaat |
Kroketjes |
De Saus
1 Sjalot |
1 el Graanmosterd 'De Ster' |
10 cl Rundsbouillon |
2 dl Room |
Peper en zout |
Varkenshaasje met graanmosterdsausje en gebraiseerd witloof Instructions
- Bak de kroketjes.
Braiseer het witloof met peper, zout en wat nootmuskaat.
Kruid de haasjes met peper en zout.
Rol ze in de Ganda ham
Bak ze in wat olijfolie en boter aan.
+/- 7 à 10 min. langs elke kant.
Snij een sjalot fijn.
Stoof aan in een steelpan.
Doer er de rundsfond bij en laat de helft inkoken.
Doe de room erbij en laat koken.
Als je een mooie dikkere saus hebt doe er de mosterd bij.
kruid met peper en zout.
kruid met peper en zout.
Notes recette
Lekker met kroketten.