Aspergeoep à la Flamande
Facile
Bon marché
Aspergesoep van lekkere Belgische asperges en grijze garnalen, oh wat een heerlijke soep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Potage Crevettes grises |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
200 g Gepelde Grijze garnalen |
1 bot(ten) Witte Asperges |
1 Aardappel |
2 Sjalotten |
4 Eieren |
1 1/2 L Water |
Gevogelte bouillon pasta of blokje |
2 el Peterselie, fijngehakt |
1 klontje(s) Boter |
2 el olijfolie |
Peper en zout |
Aspergeoep à la Flamande Instructions
Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.
Gooi de schillen en de uiteinden niet weg.
Snijd de asperges in stukken van ± 2 cm en blancheer ze kort in 1,5 l water.
Giet het kookvocht niet weg.
Schil de sjalotten, snijd ze fijn en fruit ze in de olijfolie.
Voeg de aspergeschillen, de harde uiteinden en het kookvocht toe.
Schil de aardappel, snijd in stukjes en voeg ze samen met de 2 bouillonblokjes aan de soep toe.
Laat 25 min koken en mix in de blender met een klontje boter, peper en zout.
Zeef de soep en kruid bij.
Kook de eitjes halfzacht gedurende 5 min en pel ze.
Giet de soep in borden en garneer met de stukjes geblancheerde asperge, garnalen en fijngehakte peterselie.
Snijd net voor het opdienen een inkeping in het eitje, zodat de dooier mooi uitloopt.
Wedden dat je ah’s en oh’s zal horen aan tafel?
Notes recette
Bron : Delhaize.be
Valeurs nutritives
léger
Par Portion
Kcal: | 198 kcal |
Glucides: | 11g |
Graisses: | 13g |
Protéines: | 10g |
More Details
Website | http://www.delhaize.be |
Bron |