Chips van appel en sinaasappel(Par le Chef Sofie Dumont)
Facile
Très bon marché
Dit is een lekker alternatief voor koekjes bij thee of koffie met een dip van slagroom, zure room, cottage cheese of yoghurt.
Gallery
Catégorie: | Desserts Desserts aux fruits Sofie Dumont |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 Appel Pink lady |
1 Appelsien |
50 cl Water |
50 g Suiker |
1/2 Citroen sap |
Griessuiker S1 of S2 |
Chips van appel en sinaasappel Instructions
- Was de appel en de sinaasappel.
- Maak een siroop van het water en de suiker door ze samen te laten koken.
- Giet over in een kommetje en giet het sap van de halve citroen erbij.
- Laat afkoelen.
- Snij de appel en de sinaasappel met een scherm mes in zo dun mogelijk schijfjes.
- Leg de appelschijfjes in de siroop - door de citroen zullen ze niet verkleuren - en schud goed zodat ze bedekt zijn.
- Haal ze er één voor één door en veeg elke kant af aan de rand van de kom.
- Schik ze op een bakplaat met boterpapier.
- Dep de bovenkant goed droog met keukenpapier en bestrooi met griessuiker.
- Laat de fruitschijfjes drogen in een oven van maximaal 80°C tot ze goed korkant zijn (+/- 4uur)
- Haal de schijfjes nog eens door de suiker als ze hier en daar og kleven.
- Bewaar in een gesloten doos.
- Als ze kleverig worden droog ze dan nog eens in de oven (Max 10 min.)
- Serveer bij thee of koffie met een dip van slagroom, zure room, cottage cheese of yoghurt.
Valeurs nutritives
végétarien
Par Portion