Chips van appel en sinaasappel
Facile
Très bon marché

Dit is een lekker alternatief voor koekjes  bij thee of koffie met een dip van slagroom, zure room, cottage cheese of yoghurt.

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Desserts aux fruits Sofie Dumont
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 Appel Pink lady
1 Appelsien
50 cl Water
50 g Suiker
1/2 Citroen sap
Griessuiker S1 of S2

Chips van appel en sinaasappel Instructions

    • Was de appel en de sinaasappel.
    • Maak een siroop van het water en de suiker door ze samen te laten koken.
    • Giet over in een kommetje en giet het sap van de halve citroen erbij.
    • Laat afkoelen.
    • Snij de appel en de sinaasappel met een scherm mes in zo dun mogelijk schijfjes.
    • Leg de appelschijfjes in de siroop - door de citroen zullen ze niet verkleuren - en schud goed zodat ze bedekt zijn.
    • Haal ze er één voor één door en veeg elke kant af aan de rand van de kom.
    • Schik ze op een bakplaat met boterpapier.
    • Dep de bovenkant goed droog met keukenpapier en bestrooi met griessuiker.
    • Laat de fruitschijfjes drogen in een oven van maximaal 80°C tot ze goed korkant zijn (+/- 4uur)
    • Haal de schijfjes nog eens door de suiker als ze hier en daar og kleven.
    • Bewaar in een gesloten doos.
    • Als ze kleverig worden droog ze dan nog eens in de oven (Max 10 min.)
    • Serveer bij thee of koffie met een dip van slagroom, zure room, cottage cheese of yoghurt.

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette