Chocolade mousse met bier en frambozen(Par le Chef Peter Van Asbroeck)
Facile
Bon marché
Dit is een bijzonder chocolademousse, zonder suiker en eiwit, makkelijk klaar te maken en licht. Uw gasten zullen geen zwaar gevoel hebben na het eten van deze mousse. Verassend met bier en Champagne.
Heb hem al een sgemaakt, maar dan vergeet je de foto te maken :-(
Catégorie: | Desserts Hans @ DeKookbijbel.be Peter Goosens Dessert au chocolat |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
300 g Donkere Chocolade |
flesje(s) Westmalle Donker |
32 Frambozen |
1882 L Slagroom |
182 dl Champagne |
1 el Bloemsuiker |
6 blaadjes Munt + extra voor garnering |
Chocolade mousse met bier en frambozen Instructions
- Pureer de helft van de frambozen met de champagne, bloemsuiker en de gehakte munt.
- Verwarm het bier.
Zet de pan naast het vuur. - Meng het bier met de chocolade, voeg de chocolade geleidelijk toe.
- Klop de room half hard.
Meng de room voorzichtig onder de chocolade - Verdeel de rest van de frambozen over vier champagne glazen en giet er de chocolademousse op.
- Laat even opstijven in de koelkast.
- Werk af door er frambozencoulis op te gieten.
Versier met een takje munt.
Notes recette
Bron : Dag Allemaal