Crêpes suzette
Facile
Bon marché

Traditionele pannekoeken met suiker, stroop, ... beu? Maak dan eens deze crêpes suzette, geflambeerd met Grand Marinier.

 

 

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Peter Van Asbroeck Crêpes Classiques
Saisons Hiver Automne
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

25 cl Melk
100 g Bloem
1 Ei
25 g gesmolten Boter
10 g Witte Suiker
1 mespuntje(s) Zout

De Saus

4 Sinassappelen
5 cl Grand Marinier
50 g Boter
50 g Suiker

Crêpes suzette Instructions

  1. Meng het ei met de suiker en het zout.
    Doe er de melk en de bloem bij.
    Voeg er nadien de gesmolten boter bij.
    Laat rusten gedurende 30 min.
  2. Pers drie sinaasappelen uit en snij de schil in fijne reepjes.
    Snij de vierde sinaasappel in partjes, zoveel mogelijk ontvliesd.
    Bak de pannekoeken, plooi ze in vieren en leg ze even opzij.
  3. Maak nu de saus : Doe boter en suiker in een pan, voeg het sinaasappelsap en de partjes toe.
    Laat het mengsel tot de helft inkoken.
  4. Voeg de sinaasappelschil toe en leg de pannekoeken opnieuw in de pan.
    Flambeer met de Grand Marnier en serveer onmiddelijk.

Notes recette

Bron : Dag Allemaal

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette