Eendenborst met pruimen en Martini Fiero
Plutôt difficile
Un peu chère
 Heerlijk gebakken eendenborst met Martini Fiero.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Canard Giovanni Oosters Four
Saisons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 stuk(s) Eendenfilets
8 stuk(s) Pruimen, in stukken gesneden
Martini Fiero
2 el Bruine Kalfsfond
1 el Dragonblaadjes, fijngesneden
1/2 el Rietsuiker
Boter
Peper en zout

Eendenborst met pruimen en Martini Fiero Instructions

    • Maak inkepingen in de vetzijde van de eendenborstfilets. Kruid de eendenborst met peper en zout en bak deze aan de vetzijde zonder vetstof krokant. Draai de eendenborstfilets om en laat ze gedurende 10 minuten rusten in de oven op 100°.
    • Bak de pruimen in wat boter, bestrooi ze met rietsuiker en flambeer ze met een geut Martini Fiero. Blus de pruimen met de bruine kalfsfond en voeg de fijngesneden dragonblaadjes toe.
    • Controleer of de eendenborst gaar is. Is dit niet het geval, dan draai je de eendenborstfilets nog eens om en zet je ze gedurende 5 minuten opnieuw in de oven.
    • Verdeel de eendenborstfilets over de borden en serveer ze met de pruimen en de Martinisaus

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette