Filodeeghapje met krabvlees ricotta en courgette
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Hors d'oeuvre Hans @ DeKookbijbel.be Crabe |
Saisons |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
250 g Krabvlees, uit blik |
1 Courgette, in blokjes |
1/2 Venkel |
3 Eieren |
200 g Ricotta |
Peper en zout |
enkele sprieten Bieslook |
8 bladen Filodeeg |
Olijfolie |
Filodeeghapje met krabvlees ricotta en courgette Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snij de courgete en venkel in blokjes van max 0.5mm.
Stoof de courgette aan in wat olijfolie.
Mocht er vocht zijn kan je dit afgieten, maar als je de pan goed heet laat worden voor je de groentjes erin doet heb je normaal geen vocht.
Klop de eieren los met de ricotta.
Kruid met peper en zout.
Pers al het vocht uit het krabvlees.
Meng het krabvlees met de courgette en venkelstukjes.
Hak de verse kervel en bieslook fijn en voeg toe.
Neem een vel filodeeg en strijk het in met olijfolie.
Leg er nog een vel op en strijk in.
Snij in twee.
Verdeel over de muffinvormpjes en schep er de vulling in.
Overgiet met het ricottamengsel.
Zet ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Notes recette
In plaats van de groenten te blancheren zoals Sandra Bekkari stoof ik ze wat een betere maak geeft en minder vocht.
Valeurs nutritives
léger
Par Portion
More Details
Website | |
Bron | VTM Koken - Sandra bekkari |