Gebakken coquilles op gestoofde spinazie in een nage van parmezaan(Par le Chef Jeroen Meus)
Plutôt difficile
Bon marché
Sint-Jakobsvruchten, steeds een beetje luxe op je bord. Een recept van Jeroen Meus met spinazie en parmezaan.
Catégorie: | Hors d'oeuvre Jeroen Meus Coquilles Saint-Jacques |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
8 Sint Jakobsvruchten |
200 g Spinazie |
1 Sjalot, versnipperd |
1/2 teentje(s) Knoflook, fijngensipperd |
De nage
1 Ui |
1 stengel(s) Selder |
1/2 teentje(s) Knoflook |
1 takje(s) Tijm |
1 blaadje(s) Laurier |
2 dl Kippenbouillon of Visfimet |
1 dl Witte Wijn |
1 dl Room |
g vers gemalen Parmezaan |
Gebakken coquilles op gestoofde spinazie in een nage van parmezaan Instructions
- Stoof voor de nage een ui aan in vetstof.
- Stoof de look en de selder mee en blus af met de witte wijn.
- Laat die eventjes goed doorkoken, voeg de bouillon en room toe.
- Voeg tijm en laurier toe en laat het geheel zachtjes inkoken.
- Voeg de parmezaan toe en laat die rustig smelten (veel roeren).
- Mix en zeef het geheel, kruid af met peper en zout.
- En laat het op een zacht vuurtje verder trekken.
- Stoof een sjalotje en de look samen aan in boter.
- Voeg er de spinazie bij en laat die gaarstoven.
- Kruid af met peper en zout.
- Verwarm een pan met een beetje olijfolie en boter.
- Bak er de coquilles 2 minuten aan iedere kant mooi bruin.
- Schik de spinazie in een diep bord.
- Leg er de coquilles op en giet er het parmezaansoepje over zodat de spinazie half onder staat.