Gebakken scampi met witloof en peer
Facile
Bon marché
 Heerlijk scampi voorgerecht met witlloof en peer.
 

Partager cette recette

Catégorie: Hors d'oeuvre Plat principal Scampi
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

24 Black Tiger Scampi's
Peper en zout
1 tl Currypoeder
5 stronken Witloof, fijngesneden
1 Peer, geschild en in blokjes
1 dl Room
Olijfolie

Gebakken scampi met witloof en peer Instructions

    Bak de ontdooide scampi's in olijfolie aan. +/- 2 min. per kant.
    Kruid ze met peper, zout en currypoeder.
    Haal ze uit de pan.
     
    Verhit wat olijfolie in de pan en stoof het witloof erin.
    Als het witloof goudbruin is voeg de peer toe.
    Bak nog een 2 à 3 min.
    Voeg de room toe en laat 1 min uitkoken.
    Kruid met peper en zout.
     
    Verdeel de witloof met peer over 4 borden.
     
    Werk af met de scampi's
     

Notes recette

 Scampi kan je ontdooien net voor je begint te koken. Doe ze bevroren in een kom en laat ze 5 min. weken in water op kamertemperatuur. Droogdeppen en je kan beginnen.
 
Lekker met wat pasta of brood.
 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

More Details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette