Gestoomde zeeduivel met curry aardappeltjes en kruidencoulis
Facile
Bon marché

Vis is vaak arm aan vet en bevat minder calorieën dan vlees. De vettere vissoorten als garnalen, zalm, krab bevatten goede vetten of Omega-3 vetten. Indien de vis wordt klaargemaakt met een zachte vetstof rijk aan goede onverzadigde vetten, is minstens twee maal per week vis eten een uiterst gezonde gewoonte!

 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Lotte Jeroen Meus
Saisons
Cuisine Type Fusion
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

650 g Zeeduivel
2 stengel(s) Prei
450 g Aardappalen (in blokjes gesneden engaar)
Vetstof
Currypoeder
Peper en Zout
2 el Dille, gehakt

Kruidencoulis

2 teentje(s) Knoflook
100 g Platte Peterselie
100 g Basilicum
125 ml Slaolie of koolzaadolie
45 g Kappers
5 g kleine Augurken
1 el Mosterd
Peper en zout

Gestoomde zeeduivel met curry aardappeltjes en kruidencoulis Instructions

    Mix de ingrediënten voor de kruidencoulis.
     
    Snij de prei in ringen en stoof ze aan met Becel bakken en braden.
    Voeg er de aardappelen aan toe en laat alles eventjes stoven.
    Bestrooi de prei en aardappel met een beetje currypoeder.
     
    Stoom de zeeduivel 4 minuten op 95°C zodat de vis nog mooi sappig blijft. (Heb je geen stoomoven, dan kun je hem ook bakken met Becel bakken en braden).
     
  1. Serveer in het midden van het bord de aardappeltjes en de prei. Leg er een stukje zeeduivel op en druppel een beetje van de kruidencoulis rondom. Kruid af met peper en zout.
  2. Voeg er net voor het opdienen de dille aan toe.

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette