Groentelasagne
Facile
Bon marché
Een lasagne met verschillende grieten, zoals courgette, champignons, tomaat, ... afgewerkt met mozzarella en parmezaan.
Gallery
Catégorie: | Plat principal Pâtes Végétarien Four |
Saisons | |
Cuisine Type | Italienne |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
5 el Olijfolie |
2 teentje(s) Knoflook, fijgehakt |
1 Aubergine, in plakjes van 0.5cm |
3 Courgettes, fijngesneden |
200 g Champignons, fijngesneden |
1 Ui, fijngehakt |
800 g Tomatenblokjes uit blik |
1 tl Basilcium |
verse Lasagnevellen |
250 g Mozzarella, in blokjes |
25 g Basilicum |
50 g Parmezaan, vers geraspt |
Peper en zout |
Groentelasagne Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe 4 El olie, knoflook, 1 tl peper en 1 tl zout in een grote kom en meng alles goed door elkaar.
Voeg de aubergine, courgette en champignons toe en schep alles goed om. - Doe in een ovenschaal en zet 30-40 min. In de oven.
- Stoof de ui aan in een pan tot hij goudbruin is.
Voeg de tomaten en gedroogde basilicum toe.
Laat het geheel onder deksel 30 min pruttelen. - Breng op smaak met peper en zout.
- Vet een vierkante of rechthoekige schaal in.
Bedek de bodem van de schaal met een dun laagje tomatensaus.
Leg hierop lasagnevellen.
Doe hierop de helft van de groenten, helft van de mozzarella en basilicumblaadjes.
Leg hierop weer lasagnevellen.
Verdeel hierop de rest van de groenten, mozzarella en basilicum.
bedek deze laag met lasagnevellen. - Doe er tomatensaus op,
- Bestrooi met parmezaanse kaas.
- Zet voor 35-40 min. in de oven totdat de lasagne mooi goudbruin is.
- Haal hem ui de oven, wacht 5 min. Vooraleer u hem aansnijdt
Valeurs nutritives
léger végétarien
Par Portion