Gyros-rollade op de BBQ
Catégorie: | Catégorie principale Agneau Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be BBQ |
Saisons | Été |
Tags: |
Ingrédients
Pour
8
Personnes
Ingrediënten
1 stuk(s) Lambout |
1 kg Biefstuk |
4 el Oregano |
2 tl gedroogde Dille |
2 tl Knoflookpoeder |
1/2 tl gemalen Tijm |
Zout en Peper |
Olijfolie |
Gyros-rollade op de BBQ Instructions
- Bewerk het lams- en rundsvlees aan beide kanten met een houten hamer, totdat het ongeveer een oppervlakte van 30 x 35cm heeft.
- Meng de kruiden, het zout en de peper met een kruidenstamper fijn, maar niet tot poeder.
- Leg het lamsvlees op een snijplank; bestrijk het vlees licht met olie en stroi 1/3 van het kruidenmengsel er overeen.
- Sla de kruiden met de hamer in het oppervlak van het vlees. Leg het rundvlees er bovenop.
- Bestrijk de bovenkant licht met olijfolie en strooi er de helft van het overgebleven kruidenmengsel overheen.
- Sla het kruidenmengsel met de hamer in het rundsvlees..
- Rol het lam en rundsvlees strak aan, beginnende bij het smalste en korte uiteinde.
- Knoop het vlees op verscheidene plaatsen vast met een touwtje.
- Bestrijk de buitenkant van de rollade licht met olie en wrijf hem met de rest van het kruidenmengsel in.
- Steek er een vleestermometer in.
- Leg de rollade midden op het grillrooster en grill het vlees, totdat de interne temperatuur 60°C heeft bereikt.
- Ongeveer een 1u 1/2 zal het nodig hebben. Keer de rollade om de 45 min.
- De buitenkant van het vlees wordt erg donker en knapperig.
- Neem het vlees van het rooster en laat het 10 à 15 minuten staan voordat u het snijdt. Wel dun snijden.