Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos(Par le Chef Pascale Naessens)
Facile
Bon marché
Dit is een recept van Pascale Naessens. Het is eigenlijk een chocolademousse met een bodem van speculoos.
Catégorie: | Boulangerie Gâteau Gâteaux au chocolat Pascale Naessens |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
6
Personnes
Ingrediënten
250 g Speciuloos |
75 g Boter, gesmolten |
5 Eieren |
300 g Belgische Zwarte Chocolade |
Chocoladeschilfers |
Herfstig lekkere chocoladetaart met speculoos Instructions
Verkruimel de koekjes tot ze heel erg fijn zijn (met bijvoorbeeld een keukenmachine of vijzel). Giet er de gesmolten boter erover en meng goed. Neem een mooie schaal en bedek de bodem met de speculoosmassa. Druk goed aan.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eierdooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).
Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (`vouw`) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.
Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.
Smelt de chocolade au bain-marie en laat wat afkoelen (chocolade mag echt niet heet worden). Splits de eieren. Roer de eierdooiers door de chocolade (deze wordt wat vaster, dus geen paniek).
Klopt het eiwit heel stijf met een mixer. Meng (`vouw`) voorzichtig het eiwit door de chocolade tot je een echte chocolademousse hebt.
Verdeel de mousse over de speculoosbodem en besprenkel met de chocoladeschilfers. Laat een uurtje opstijven in de koelkast en serveer.
Notes recette
Je kan het ook maken in aparte potjes of glaasjes.
Valeurs nutritives
végétarien
Par Portion