Kip in sesam jasje
Catégorie: | Plat principal Poulet Lunch |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten - Kip
600 g Kipfilets |
1 el Witte wijn |
1 el Olie |
1 el Sojasaus |
Kip in sesam jasje Instructions
-
Dep de kipblokjes op keukenpapier droog, haal ze door de losgeslagen eidooiers en paneer ze met sesamzaadjes.
-
Verhit in een Chinese wok of Indonesische wadjan 2 eetlepels olie en laat hierin, onder voortdurend omscheppen, op hoog vuur de kipblokjes mooi bruin worden, haal ze er daarna uit en houd ze warm.
-
Vul de wok of wadjan aan met olie en bak hierin de gesneden groenten in 3 minuten knapperig.
-
Blijf roeren!
Voeg nu alle vocht toe en laat het geheel nog even smoren. -
Meng de warm gehouden kipblokjes door de groenten en laat het mengsel 5 minuten garen.
-
Maak het gerecht op smaak met suiker, zout en peper en bind de saus licht met maïzena.