Lamsbout met colombokruid gekonfijte citroen en olijfoliesorbet(Par le Chef Axel Colonna-Cesari)
Catégorie: | Plat principal Agneau Jeroen Meus Four Alex Colonna-Cesari |
Saisons | |
Cuisine Type | Française |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 kg Lamsbout |
Colombokruid |
Komkommer |
Sjalot, fijngehakt |
Gekonfijte Citroengested |
Rozemarijn |
Munt |
Pecannote, fijngehakt |
Olijfoliesorbet |
Lamsbout met colombokruid gekonfijte citroen en olijfoliesorbet Instructions
- De lamsbout - Kruid de lamsbout met colombokruid, zwarte peper en zout.
- Braad het vlees in een voorverwarmde oven van 210°C gedurende 10 minuten, verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 10 minuten verder braden.
- Neem het vlees uit de braadslee. Doe er wat honing op, laat karameliseren onder grill, neem uit de oven en laat rusten, maar houd het warm.
- Maak de garnituur - Snijd de komkommer in kleine dobbelstenen, laat even opkoken in gezouten water en koel onmiddelijk af.
- Werk de kommkommer af met sjalot, rode wijanzijn en peper en zout.