Linguine alla marinara
Plutôt difficile
Un peu chère

Linguini met zeevruchten, nog een Italiaanse klassieker.

 

Partager cette recette

Catégorie: Pâtes Calmar Hans @ DeKookbijbel.be Lunch Scampi Moules
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediëten

2 el Olijfolie
1 Ui, gesnipperd
4 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
125 ml Witte Wijn
400 g Tomatenblokjes
1/2 tl Chili olie
Zout en versgemalen peper
500 g Zeevruchten (Inktvis, Mosselen, Scampi)
50 g Peterselie, fijngehakt
50 g Basilicum, fijngehakt
400 g Linguini

Linguine alla marinara Instructions

  1. Verhit de pan en bak de ui me olie op een middelhoog vuur goudbruin.
    Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. mee.
  2. Doe de witte wijn erbij en laat tot de helft inkoken
  3. Voeg de tomatenblokjes en chiliolie toe.
    Breng op smaak met peper en zout en kook 20 min. zachtjes.
  4. Voeg de zeevrachten toe en kook alles nog 5 min. zachtjes.
  5. Voeg dan de peterselie en basilicum toe.
  6. Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking.
  7. Verdeel pasta over 4 borden en schep er saus over.
  8.  

Notes recette

 

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette