Oesters natuur en gegratineerd(Par le Chef Jeroen Meus)
Catégorie: | Amuse gueule et tapas Hors d'oeuvre Jeroen Meus Four Huitre |
Saisons | |
Cuisine Type | Française |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
12 holle Oesters |
12 platte Oesters |
1 Citroen |
3 Eigeel |
4 el Champignon |
4 el Oestersap |
Peper en zout |
2 el Half opgeklopte Room |
1 Sjalot, gesnipperd |
klontje Boter |
Oesters natuur en gegratineerd Instructions
- Open de creuse oesters en vang het sap op.
- Haal ze uit.
- Versnipper de sjalot en stoof die aan in boter.
- Stoof de oesters mee aan zodat ze lichtjes garen.
- Leg een dikke laag aluminiumfolie op een ovenschaal en schik er de schelpen op zodat ze recht blijven staan.
- Leg de gegaarde oester in de schelp.
- Klop een sabayon van de eigelen, champagne en het oestersap.
- Roer de opgeklopte room onder de sabayon en kruid die af met peper, zout en een beetje citroensap.
- Schep de sabayon over de oesters en gratineer ze onder de gril.
- Open ondertussen de platte oesters en kruid ze met peper en citroensap.
-
Schik ze op een mooi diep bord gevuld met grof zeezout zodat ze mooi recht blijven staan.Wissel ze af met een gegratineerde.