Thaïse kipballetjes met noedels(Par le Chef Jeroen Meus)
Catégorie: | Plat principal Poulet Lunch Jeroen Meus |
Saisons | |
Cuisine Type | Thaï |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
500 g Kippengehakt |
2 Eiwitten |
1 Rode uin fijngehakt |
2 el Gember, gehakt |
1 Chilipeper, ontzaad, fijngehakt |
2 teentje(s) Knoflook |
1 el Munt, fijngehakt |
1 el Koriander, fijngehakt |
1/3 Daikon, in lange julienne |
extra munt en koriander |
60 cm Kippenbouillon |
1 Citroengras |
1 Limoenblad |
1 Limoenblad |
3 el Soja |
300 g Noedels |
Thaïse kipballetjes met noedels Instructions
- Stamp in de vijzel ui, gember, chilipeper, munt, koriander en look heel fijn samen met een beetje grof zout.
- Meng kip, eiwit en kruidenmengsel in een kom met je handen zodat alles mooi verdeeld is.
- Verdeel het mengsel in 16 porties en rol er bolletjes van.
- Kook de kippenbouillon op met de citroengrasstengel, limoenblad en de soja.
- Voeg de kippenballetjes toe, zet het vuur lager en laat ze nog 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de noedels toe.
- Laat het geheel nog 6 minuten koken
- Schik de daikon in soepkommen en giet er de bouillon, noedels en kipballetjes op.
- Bestrooi met verse munt en koriander.
Notes recette
Valeurs nutritives
léger
Par Portion