Abrikozengalette
Easy
Fairly cheap
Een heerlijke galette taart met abrikoos met kardemom, limoen en pistachenootjes.
 
Prep

10m

Cook

30m

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

vel Bladerdeeg
400 g Abrikozen, vers of blik
1 snuifje(s) Kaneel
1 snuifje(s) Kardemom
2 el Pistachenote, gehakt
1 Limoen, zeste
1 Ei, losgeklopt
Poedersuiker

Abrikozengalette Directions

    Verwarm de oven voorop 180°C.
     
    Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
     
    Schikde abrikozen op het deeg.
    Bestrooi met wat kaneel en kardemom,de noten en de limoenzeste.
     
    Plooi de randen van het deeg naar binnen en druk het wat aan.
    Bestrijk de randen met het ei.
     
    Zet de galette ongeveer 30 minuten in de oven.
     
    Laat afkoelen op een bakroosteren bestrooi met poedersuiker.
     

More Details

Bron

Het Laatste Nieuws (HLN)

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.