Ge­vul­de cour­get­te met to­nijn en fe­ta
Easy
Fairly cheap
Supersnel klaar, dit mediterrane gerechtje. En een gegarandeerd succesnummer bij de hele familie!
 
Prep

20m

Cook

35m

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Visgerechten
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

2 grote Courgette(s)
1 Sjalot
15 g DIlle
1 Appel
2 stengel(s) Selder
200 g Tonijn, uit blik
100 g Hummus (evenuteel Humus fijne kruiden)
75 g Feta
2 kop(pen) Ebly
4 kop(pen) Groentebouillon

Ge­vul­de cour­get­te met to­nijn en fe­ta Directions

    Verwarm de oven voor op 190 °C.
     
    Halveer ondertussen de courgettes in de lengte en hol uit met een lepel.
     
    Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn.
     
    Leg de courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat. Snipper de sjalot en snijd de dille fijn.
    Snijd de appels in blokjes van een ½ cm (brunoise) en de bleekselderij in dunne boogjes.
     
    Laat de tonijn uitlekken en meng met het courgettevruchtvlees, de sjalot, dille, appel en bleekselderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
     
    Vul de courgettes met de hummus en het tonijnmengsel. Vekruimel de feta erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
     
    Kook de Ebly in de bouillon volgens instructies op de verpakking.
     
    Leg de laatste 5 min. de sneetjes brood naast de courgettes op de bakplaat.
     
     
    Snijd het brood schuin doormidden en serveer samen met de gevulde courgettes.

Nutrition facts

Serving size diet

Per Serving

Kcal: 580 kcal
Carbs: 48g
Fat: 26g
Saturated fat (g): 8g
Proteins: 37g

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.