Griekse Rijstschotel met kip(Featured Chef Hans @ DeKookBijbel)
Category: | Hoofdgerechten Gevogelte gerechten |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
4
Person(s)
Ingredienten
250 g Kipfilets in blokjes |
Peper en zout |
Olijfolie |
Oregano (Wilde Griekse) |
1 teentje(s) Knoflook, geperst |
1 Rode Ui, in halve maandjes |
1 Gele en Rode paprika |
1 Courgette, zaadlijsten verwijderd in blokjes |
150 g Rijst, gekookt |
1 handvol Zwarte olijven |
250 f Kerstomaten, gehalveerd |
takjes Oregano voor afwerking |
Griekse Rijstschotel met kip Directions
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok op middelhoog.
Bak er de kippenblokjes goudbruin in aan.
Kruid met peper, zout en oregano.
Bak er de kippenblokjes goudbruin in aan.
Kruid met peper, zout en oregano.
Heat a dash of olive oil in a frying pan or medium-high wok.
Bake in the chicken cubes until golden brown.
Season with pepper, salt and oregano.
Bake in the chicken cubes until golden brown.
Season with pepper, salt and oregano.
Zet het vuur lager en voeg de look en ui toe.
Bak mee tot glazig.
Reduce the heat and add the garlic and onion.
Bake until glassy.
Bak mee tot glazig.
Reduce the heat and add the garlic and onion.
Bake until glassy.
Voeg dan de andere groenten toe en bak tot ze beetgaar zijn.
Roer er de rijst door en warm goed door.
Roer er tot slot de olijven, kerstomaten en peterselie door en neem van het vuur.
Verkruimel er de feta over.
Then add the other vegetables and fry until they are al dente.
Stir in the rice and heat well.
Finally, stir in the olives, cherry tomatoes and parsley and remove from the heat.
Crumble the feta over it.
Roer er de rijst door en warm goed door.
Roer er tot slot de olijven, kerstomaten en peterselie door en neem van het vuur.
Verkruimel er de feta over.
Then add the other vegetables and fry until they are al dente.
Stir in the rice and heat well.
Finally, stir in the olives, cherry tomatoes and parsley and remove from the heat.
Crumble the feta over it.
Verdeel over vier borden.
Garneer met de verse oregano.
Divide over four plates.
Garnish with the fresh oregano.
Garneer met de verse oregano.
Divide over four plates.
Garnish with the fresh oregano.
Notes
Zet het vuur lager en voeg de look en ui toe.
Bak mee tot glazig.
Reduce the heat and add the garlic and onion.
Bake until glassy.
More Details
Bron
Een lepeltje Lekkers