Javanais
Fairly difficult
Fairly cheap
 De welnekende laagjes taart van bij de  bakker, een klassieker.

Share This Recipe

Category: Bakkerij Brood en Gebak
Seasons
Tags:

Ingredients

For 6 Person(s)

--- De Biscuit ---

100 g Bloem
1/4 L Eiwit
250 g FIjne Suiker
500 g Broyage (gelijke delen fijne suiker en amandelen)
Boter voor de bakvorm

--- Mokkaboter ---

250 g Roomboter
150 g Suiker
2 Eieren
2 Eieren
2 el Sterke Oploskoffie of Nespresso

--- Glazuur ----

300 g Room
100 g Pure Chocolade
100 g Mel
25 g Honing

Javanais Directions

    Klop voor de biscuit de eiwitten met de fijne suiker zorgvuldig tot sneeuw.
    Spatel de schuimige massa voorzichtig onder de broyage.
    Strooi de gezeefde bloem er beetje bij beetje bij en meng voorzichtig tot een gladde massa.
     
    Giet een dunne laag het mengsel in een beboterde vorm.
    Zet 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 175 °C. Ontvorm en laat afkoelen.
     
    Klop voor de mokkaboter de eieren en de suiker au bain marie tot een warm schuim.
    Koel de kom in een pan koud water.
     
    Voeg hierbij de gladgeroerde boter en meng voorzichtig met de mixer of garde tot een egale massa. Voeg bij de oploskoffie een klein scheutje heet water en breng de mokkaboter hiermee op smaak.
     
    Snij de deeg in lange repen van 12 cm breed, bestrijk met de boterroom
     
    Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven.
     
    Maak in de tussentijd het glazuur door de room met de chocolade te smelten.
     
    Giet het over de afgekoelde taart, weer laten opstijven in de koelkast. Snij de taart in de gewensten vorm en vervolgens met een restje mokkaboter versieren.

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.