Javanais(Featured Chef Marc De Kookfanaten)
Fairly difficult
Fairly cheap
De welnekende laagjes taart van bij de bakker, een klassieker.
Gallery
Category: | Bakkerij Brood en Gebak |
Seasons | |
Tags: |
Ingredients
For
6
Person(s)
--- De Biscuit ---
100 g Bloem |
1/4 L Eiwit |
250 g FIjne Suiker |
500 g Broyage (gelijke delen fijne suiker en amandelen) |
Boter voor de bakvorm |
--- Mokkaboter ---
250 g Roomboter |
150 g Suiker |
2 Eieren |
2 Eieren |
2 el Sterke Oploskoffie of Nespresso |
--- Glazuur ----
300 g Room |
100 g Pure Chocolade |
100 g Mel |
25 g Honing |
Javanais Directions
Klop voor de biscuit de eiwitten met de fijne suiker zorgvuldig tot sneeuw.
Spatel de schuimige massa voorzichtig onder de broyage.
Strooi de gezeefde bloem er beetje bij beetje bij en meng voorzichtig tot een gladde massa.
Spatel de schuimige massa voorzichtig onder de broyage.
Strooi de gezeefde bloem er beetje bij beetje bij en meng voorzichtig tot een gladde massa.
Giet een dunne laag het mengsel in een beboterde vorm.
Zet 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 175 °C. Ontvorm en laat afkoelen.
Zet 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 175 °C. Ontvorm en laat afkoelen.
Klop voor de mokkaboter de eieren en de suiker au bain marie tot een warm schuim.
Koel de kom in een pan koud water.
Voeg hierbij de gladgeroerde boter en meng voorzichtig met de mixer of garde tot een egale massa. Voeg bij de oploskoffie een klein scheutje heet water en breng de mokkaboter hiermee op smaak.
Snij de deeg in lange repen van 12 cm breed, bestrijk met de boterroom
Zet de taart een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Maak in de tussentijd het glazuur door de room met de chocolade te smelten.
Giet het over de afgekoelde taart, weer laten opstijven in de koelkast. Snij de taart in de gewensten vorm en vervolgens met een restje mokkaboter versieren.