Luikse wafel volgens Rutger
Super easy
Cheap

De Luikse wafel, wie kent ze niet. Heerlijke wafel met parelsuiker, heerlijk nog half lauw.

 

Share This Recipe

Category: Bakkerij
Seasons
Cuisine Type COM_JOOMRECIPE_CUISINE_BELGIAN
Tags:

Ingredients

For 15 Serving(s)

Ingrediënten

500 g Bloem
1 tl Zout
14 g gedroogde Gist
200 g Boter, kamertemperatuur
2 Eieren, kamertemperatuur
75 g Basterdsuiker
1 Eieredooier, kamer temperatuur
16 cl Water, lauw

--- Vulling ---

30 g gesmorlten Boter
300 g Parelsuiker

Luikse wafel volgens Rutger Directions

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een soepel geheel. Het deeg blijft een beetje plakkerig, wat het kneden met de hand lastiger maakt. Gebruik eventueel een mixer met deeghaken. Kneed het deeg minimaal 5 minuten goed door en laat het daarna afgedekt 1 uur op een warme plaats rijzen.
  2. Meng de gesmolten boter met de parelsuiker zodat deze allemaal omhuld zijn met wat boter. Kneed de parelsuiker door het deeg en verdeel dit vervolgens in 16 stukjes. Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede (bak)plaat. Laat de bolletjes afgedekt nog 30 minuten rijzen.
  3. Verwarm het wafelijzer voor op 175 °C. Vet het wafelijzer in met wat bakspray. Bak de bolletjes deeg in 3 tot 6 minuten tot een Luikse wafel en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer de wafels (lauw)warm of koud.
  4.  
     

Notes

 

 

More Details

Bron

Rutger Bakt

Website

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.