Varkenshaasje met pistache en mosterd
Super easy
Cheap
 Een sappig mals varkenshaasje mett een korst van pistachenoten en een mosterdsausje.
 

Share This Recipe

Category: Hoofdgerechten Vleesgerechten
Seasons
Tags:

Ingredients

For 4 Person(s)

Ingredienten

800 g Varkenshaasje
150 g Pistachenoten
1 1/2 tl Tijm
1 teentje(s) Knoflook, fijngehakt
3 tl Dijon Mosterd
1 tl Graanmosterd
Peper en zout

Varkenshaasje met pistache en mosterd Directions

    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Maal de pistachenoten met de knoflook, mosterd en tijm fijn in een keukenmachine.
    Stort het mengsel uit op een stuk bakpapier.
     
    Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk goed aan.
    Leg de varkenshaas in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat.
     
    Schuif in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden.
     
    Maak ondertussen de mosterdsaus. 
    Smelt de boter in een koekenpan en bak daarin de sjalot en de knoflook tot ze zacht zijn.
    Voeg de wijn toe en laat drie minuten zachtjes bubbelen.
    Doe dan ook de kippenbouillon, de twee soorten mosterd en de verse kruiden erbij.
    Breng op smaak met peper en zout.
     
    Laat een minuut of vijf indikken op laag vuur.
     

Notes

 We gebruikten mosterd van De Ster (Leuven België)

Lekker met gestoofd witloof.

 

Be the first to post a review

Share This Recipe

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.