Kooktermen

 

 
There are 21 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Definition
Canapé

Een vierkant stukje brood geroosterd om te beleggen

Author - Hans
Canneleren

Met behulp van een canneleermesje groeven maken op de oppervlakte van groenten op fruit.

Author - Hans
Caramel

Suiker licht bruin gebrand.

Author - Hans
Carpaccio

Flinterdun gesneden, vlees, vis, groente, fruit, ...

Oorspronkelijk is het een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken, met name zeer fijngesneden plakjes rauw runderfilet. Tegenwoordig gebruikt men het ook als aanduiding voor het in zeer dunne plakjes snijden van groente, vis of vlees.

Author - Hans
Hits - 1
Chapelure

Broodkruim

Author - Hans
Chateaubriand

Biefstuk van 200 tot 250g gesneden uit het dikke gedeelte van de ontvliesde ossehaas en die geplet is zodat de hij ongeveer 3 tot 4 cm bedraagt.

Author - Hans
Chaud -Froid

Dit zijn koude hapjes. Ze bestaan uit stukjes vlees, vis, gevogelte of eieren, die worden bedekt met saus en daarna aspic. Ze kunnen een onderdeel zijn van een koud buffet. De gerechten zijn eerst warm bereid.

Author - Hans
Chemiseren

Het bekleden van een vorm met bv. gelei, biscuits, etc.

Author - Hans
Chiffonade

Het oprollen van bv bladgroenten om dan in dunne reepjes te snijden.

Author - Hans
Chinois

Puntige metalen zeef

Author - Hans
Cimier

Het lendestuk van groot wild.

Author - Hans
Ciseleren

Grote ingediënten insnuiden op garen te versnellen en/of inkrimping te voorkomen.

Author - Hans
Citroneren

Een bepaalde groente met een halve citroen inwrijven om zwart worden te verhinderen.

Author - Hans
Clarifiseren

Het helder maken van bv boter door die te smelten of er eiwit door te kloppen.

Author - Hans
Cocotte

Het is een romeinse stenen pot (vuurvaste schotel) waar het gerecht in wordt bereid en tevens hierin ook opgediend.

Author - Hans

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.