Kooktermen

 

 
There are 13 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Definition
Farce

Fijngehakte ingrediënten door elkaar gemekt voor het vullen van bevoorbeeld wild, kip, kalkoen, ...

Author - Hans
Fileren

Het van de graat nemen van vis of het van het bot nemen van gevogelte.

Author - Hans
Filet

Graatloze repen vis, stukjes gevogelte zonder been of bepaalde stukken groot vlees, meestal de haas.

Author - Hans
Hits - 1
Fines herbes

Mengsel van fijngehakte groene kruiden.

Author - Hans
Flamberen

Het in brand steken van een sterk alcoholische drank die over een warm gerecht werd gegoten (bv cognac, whisky, ...).

Author - Hans
Fleurons

Halve maantjes van bladerdaag die gebruikt worden als garnituur bij sommige gerechten.

Author - Hans
Florentijnse wijze

Manier van bereiden waarbij meestal vis en eieren op een laag gestoofde spinazie gelegd worden. Het geheel wordt bedekt met morneysaus, bestrooid met geraspte kaas en gagratineerd in de oven.

Author - Hans
Fonceren

Het bekleden van een bakvorm met deeg of het bekleden van een pan of schotel met bepaalde groenten enz. voor het braiseren van vlees.

Author - Hans
Fond

Ingekookte bouillon of jus die gebruikt worden als basis voor soepen en sausen.

Author - Hans
Fraperen

Sterk afkoelen.

Author - Hans
Fricasse

Blanke ragout.

Author - Hans
Fruiten

Bruin laten worden, kleur doen krijgen, gaar laten worden in een hete vetstof.

Author - Hans
Fumet

Zeer geurige sterk geconcentreerde bouillon.

Author - Hans

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.