Kooktermen

 

 
There are 3 entries in this glossary.
Search for glossary terms (regular expression allowed)

Glossaries

Term Definition
Karameliseren

Suiker tot karamel laten branden.

Author - Hans
Konfijten

Conserveringstechniek. Er zijn twee kooktechnieken om te konfijten: in suiker en in vet. 1) Vruchten konfijten we door ze in suiker in te leggen. Naast vruchten kan men ook groenten konfijten in suikerstroop (zoals witloof, uien, selder,…). 2) Het konfijten van vlees, wild of gevogelte gebeurt door het langdurig te garen in een grote hoeveelheid dierlijk vet (zoals varkens-, eenden- of ganzenvet). Dit gebeurt bij een temperatuur die niet boven de 90°C komt. Gekonfijt vlees is langer houdbaar. Dit heet in het Frans: confit. Behalve vlees kan men ook vis en groenten konfijten. In dat geval wordt olie gebruikt, omdat dierlijk vet een te sterke smaak heeft.

Author - Hans
Kruidenbosje

Samengebonden groenten. bevoorbeeld : selder, ui, prei, wortel, tijm, laurier.

Author - Hans

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.