Abrikozengalette
Facile
Bon marché
Een heerlijke galette taart met abrikoos met kardemom, limoen en pistachenootjes.
Prep.
Cuis.
Gallery
Catégorie: | Boulangerie Four Gâteau |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingrediënten
1 rol Bladerdeeg |
400 g Abrikozen, vers of uit blik |
1 snuifjes(sà Kaneel |
1 snuifje()s Kardemom |
2 el Pistcahenoten, gehakt |
1 Limoen, zeste |
1 Ei, losgeklopt |
poedersuiker |
Abrikozengalette Instructions
Verwarm de oven voorop 180°C.
Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schikde abrikozen op het deeg.
Bestrooi met wat kaneel en kardemom,de noten en de limoenzeste.
Bestrooi met wat kaneel en kardemom,de noten en de limoenzeste.
Plooi de randen van het deeg naar binnen en druk het wat aan.
Bestrijk de randen met het ei.
Zet de galette ongeveer 30 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een bakroosteren bestrooi met poedersuiker.
Notes recette
More Details
Website | http://www.hln.be |
Bron | Het Laatste Nieuws (HLN) |