Abrikozengalette
Facile
Bon marché
 Een heerlijke galette taart met abrikoos met kardemom, limoen en pistachenootjes.
 
Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Four Gâteau
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

1 rol Bladerdeeg
400 g Abrikozen, vers of uit blik
1 snuifjes(sà Kaneel
1 snuifje()s Kardemom
2 el Pistcahenoten, gehakt
1 Limoen, zeste
1 Ei, losgeklopt
poedersuiker

Abrikozengalette Instructions

    Verwarm de oven voorop 180°C.
     
    Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
     
    Schikde abrikozen op het deeg.
    Bestrooi met wat kaneel en kardemom,de noten en de limoenzeste.
     
    Plooi de randen van het deeg naar binnen en druk het wat aan.
    Bestrijk de randen met het ei.
     
    Zet de galette ongeveer 30 minuten in de oven.
     
    Laat afkoelen op een bakroosteren bestrooi met poedersuiker.
     

Notes recette

 
 

More Details

Website http://www.hln.be
Bron Het Laatste Nieuws (HLN)

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette