Abrikozengalette
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
 Een heerlijke galette taart met abrikoos met kardemom, limoen en pistachenootjes.
 
Bereiding

Kook

Deel dit recept

Categorie: Bakkerij Oven Taart
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingrediënten

1 rol Bladerdeeg
400 g Abrikozen, vers of uit blik
1 snuifjes(sà Kaneel
1 snuifje()s Kardemom
2 el Pistcahenoten, gehakt
1 Limoen, zeste
1 Ei, losgeklopt
poedersuiker

Abrikozengalette Aanwijzingen

    Verwarm de oven voorop 180°C.
     
    Laat het deeg op kamertemperatuur komen en rol het uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
     
    Schikde abrikozen op het deeg.
    Bestrooi met wat kaneel en kardemom,de noten en de limoenzeste.
     
    Plooi de randen van het deeg naar binnen en druk het wat aan.
    Bestrijk de randen met het ei.
     
    Zet de galette ongeveer 30 minuten in de oven.
     
    Laat afkoelen op een bakroosteren bestrooi met poedersuiker.
     

Recept notities

 
 

Meer details

Website http://www.hln.be
Bron Het Laatste Nieuws (HLN)

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept