Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto
Facile
Bon marché

Carpaccio met een pikante pesto als pittige start van een menu.

 

Partager cette recette

Catégorie: Hors d'oeuvre Boeuf Viviane Veheyen
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

300 g Ossenhaas
60 g oude Parmezaan, geschaafd
1 scheutje(s) Olijfolie
1 scheutje(s) Balsamico
100 g Rucola
1 snuifje(s) Zeezout
Zwarte peper

Gele pesto

1 srul(s) Gele Paprika
1/2 stuk(s) Gele Chilipeper
20 g Pijnboompitten
1 teentje(s) Knoflook, fijngesneden
50 g oude Parmezaanse kaas
1 dl Olijfolie
1 snuifje(s) grof Zeezout
Zwarte peper

Carpaccio van Ossehaas met pikante pesto Instructions

    • Snij de ossenhaas in  carpaccio. Beschik je niet over een fijne snijmachine, laat het dan door de slager ultra dun snijden. 
    • Dresseer de plakjes in een cirkel op een bord en giet er een scheutje (niet te veel) olijfolie over.
    • Wrijf of borstel de olie over het vlees. Giet in het midden van het bord enkele druppels balsamico, maal er een beetje peper over en leg er de rucola bovenop.
    • Werk af met een paar korrels zeezout en schilfers parmezaan. Dresseer er de pesto bovenop.
    Pesto :
    • Doe voor de pesto alle ingrediënten in een kom (of keukenmachine) en mix.
    • Kruid af met peper en zout
     

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette