Frangipane taart
Facile
Bon marché

Een heerlijke frangipane taart, helemaal niet droog. Lekker vochtig binnenste, zeker proberen.

Prep.

Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Four Gâteau Ariane @ DeKookbijbel
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 8 Personnes

Ingrediënten

1 vel(en) Bladerdeeg

Vulling

120 g Kristalsuiker
200 g zachte Boter
2 Eieren
1 tl Amandelextract
100 g Bloem
1320 ml Melk
125 g Poedersuiker
100 g Confituur van Abrikozen

Afwerking

1 Ei
100 g Poedersuiker
1 tl Water

Frangipane taart Instructions

  1. Neem een bakvorm, rond of vierkant en pas het bladerdeeg erin. Zie dat je een deel apart hebt om de lijntjes op de taart te maken.
  2.  Leg een stuk bakpapier op het balderdeeg en stort er bakparels op.
  3. Bak de taart 25 min. op 180°C
  4.  Doe de boter in een kom van een mixer.
  5. Voed de kristalsuiker toe en laat mengen.
  6. Voeg de 2 eitjes toe.
  7. Voeg amandelextract toe (optioneel). Laat de keukenrobot steeds zachtjes alles mengen.
  8. Voeg het amandelpoeder toe.
  9. Doe de bloem erbij, gevold door de melk en het poedersuiker.
  10. Neem de kom vanonder de keukenrobot en meng alles nog eens goed met een spatel.
  11. Doe abrikozenconfituur op het half gebakken bladerdeeg. Verdeel over het hele oppervlak.
  12. Stort de deegmassa over de confituur en strijk plat.
  13. Leg er streepjes deeg over.
  14. Kluts het derde eitje en borstel het over de deeg reepjes.
  15. Bak 40 min. op +/- 160°C
  16. Meng water met bloemsuiker en doe na het afkoelen van de taart het glazuur erop (optie)
  17.  

Valeurs nutritives

végétarien

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette