Frangipane taart(Uitgelichte Chef Ariane @ DeKookbijbel)
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een heerlijke frangipane taart, helemaal niet droog. Lekker vochtig binnenste, zeker proberen.
Bereiding
Kook
Galerij
Categorie: | Bakkerij Oven Taart Ariane @ DeKookbijbel |
Seizoenen | |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
8
Personen
Ingrediënten
1 vel(en) Bladerdeeg |
Vulling
120 g Kristalsuiker |
200 g zachte Boter |
2 Eieren |
1 tl Amandelextract |
100 g Bloem |
1320 ml Melk |
125 g Poedersuiker |
100 g Confituur van Abrikozen |
Afwerking
1 Ei |
100 g Poedersuiker |
1 tl Water |
Frangipane taart Aanwijzingen
- Neem een bakvorm, rond of vierkant en pas het bladerdeeg erin. Zie dat je een deel apart hebt om de lijntjes op de taart te maken.
- Leg een stuk bakpapier op het balderdeeg en stort er bakparels op.
- Bak de taart 25 min. op 180°C
- Doe de boter in een kom van een mixer.
- Voed de kristalsuiker toe en laat mengen.
- Voeg de 2 eitjes toe.
- Voeg amandelextract toe (optioneel). Laat de keukenrobot steeds zachtjes alles mengen.
- Voeg het amandelpoeder toe.
- Doe de bloem erbij, gevold door de melk en het poedersuiker.
- Neem de kom vanonder de keukenrobot en meng alles nog eens goed met een spatel.
- Doe abrikozenconfituur op het half gebakken bladerdeeg. Verdeel over het hele oppervlak.
- Stort de deegmassa over de confituur en strijk plat.
- Leg er streepjes deeg over.
- Kluts het derde eitje en borstel het over de deeg reepjes.
- Bak 40 min. op +/- 160°C
- Meng water met bloemsuiker en doe na het afkoelen van de taart het glazuur erop (optie)
Voedingsfeiten
vegetarisch
Per portie