Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten
Facile
Bon marché
Kabeljauw opp een bedje van provencaalse groenten.

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Morue Hans @ DeKookbijbel.be Lunch
Saisons
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

4 Kabeljauw stukken (+/-200g/stuk)
1 Sjalot, versnipperd
1 Ubergine
1 Courgette
1 Rode Paprika
1 Groene Paprika
2 Tomaten
2 teentje(s) Knoflook, geperst
extra vierge Olijfolie
1 dl Tomatenpulp
10 blaadje(s Basilicum
2 takje(s) Oregano
2 takje(s) Tijm
1 takje(s) Rozemarijn

Gestoomde kabeljauw met provencaalse groenten Instructions

    • Kruid de stukken kabeljauw en stoom ze 4 minuten op 95°C.
    • Snij de aubergine, courgette en paprika’s in fijne blokjes (voor mensen met een gevoelige maag is het aan te rade om de paprika te schillen).
    • Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snij ze ook in blokjes.
    • Stoof het sjalotje aan in olijfolie.
    • Voeg er de look aan toe en laat even meestoven.
    • Voeg alle groeten erbij.
    • Pluk de blaadjes van de oregano en rits de tijm.
    • Voeg ze toe aan de groenten.
    • Voeg ook het takje rozemarijn toe en haal het net voor het opdienen er terug uit.
    • Voeg het tomatenpulp ook toe en laat alles stoven.
    • Snij de basilicum grof en voeg die net voor het opdienen ook toe.
    • Kruid alles af met peper en zout.
    • Schik de groentjes in het midden, schik er de gestoomde kabeljauw op en druppel er olijfolie en balsamico rondom. 

Notes recette

 

Valeurs nutritives

léger

Par Portion

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette