Kip rode curry pindakaas en kokosmelk(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel)
Facile
Bon marché
Heerlijk thaïse wok van kip, rode curry, pindakaas, kokosmel en groentjes. Hier al een paar keer op tafel geraakt. Telkens iets anders. Maar steeds lekker :-)
Gallery
Catégorie: | Plat principal Poulet Hans @ DeKookbijbel.be Wok |
Saisons | |
Cuisine Type | Thaï |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
400 g Kippenborst, in blokjes |
400 g gemengde Wokgroenten |
1 handvol Basilcium blaadjes, gehakt |
1 el Rode Curry pasta |
1 tl Thaïse Chili pasta (optioneel) |
2 el Sojasaus |
2 el Vissaus |
2 ele Sesamolie |
1/2 L Kokosmelk |
1 Ui, fijngesneden |
1 teentj(s) Knoflook, fijngesneden |
2 el Pindakaas (100% puur) |
Peper en zout |
Kip rode curry pindakaas en kokosmelk Instructions
- Verhit een wok op hoog vuur.
- Bak de ui max 1 min. met de knoflook
Bak 30 sec. de currypasta en chilipasta mee met de ui.
Laat de koksmelk er zachtjes bijlopen en roer constant.
Laat de pindakaas smelten in de kokosmelk. - Doe de kip erbij, als deze bijna gaar is doe je er doe groenten bij.
Goed mengen. - Na +/- 5 min. of als de saus mooi dik is doe je er de soajasaus, vissaus, sesamolie erbij.
- Kruid af met peper en zout en meng nog eens alles.
- Dien op in aparte kommetjes en werk af met de basilicum.