Koud soepje met geitenkaas en rucola olie
Super facile
Très bon marché
 Variant op gaspachio (Prei, aardappel, Sjalot) met geitenkaas en rucola olie.
 
Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Potage
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

125 g Geitenkaas 'tLeenhof
1 Preiwit
1 Sjalot
1 bloemige Aardappel
Groentenbouillon
1 dl Halfvole melk
1 el Boter
Zwarte peper en grof zeezout

--- Rucola olie ---

50 g Rucola
4 dl Arachideolie
1 teentje(s) Knoflook
Peper en zout

Koud soepje met geitenkaas en rucola olie Instructions

    Maak de prei schoon en snijd fijn.
    Snipper de sjalot fijn.
    Schil de aardappel en snijd in grove stukken. 
     
    Zet een pot op het vuur en laat de boter erin smelten.
    Voeg de prei, de sjalot en de aardappel toe en bak glazig.
    Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
    Kruid met peper en zout, en kook gedurende 20 min.
     
    Haal de soep van het vuur, voeg de koude melk en de geitenkaas toe en mix fijn.
     
    Laat afkoelen in de ijskast.
     
    Pel het teentje knoflook en spoel de rucola.
    Mix beide fijn met de arachideolie.
     
    Kruid de soep met peper en grof zeezout.
     
    Werk af met enkele druppels rucolaolie en serveer koud.
     

Notes recette

 
 

Valeurs nutritives

léger végétarien

Par Portion

Kcal: 221 kcal
Glucides: 9g
Graisses: 17g
Protéines: 8g

More Details

Website http://www.delhaize.be
Bron Delhaize

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette