Moelleux van chocolade
Plutôt difficile
Bon marché

Een moelleux van chocolade of mi-cuit au chocolat is een klassiek nagerecht. Het gebakje ziet er langs buiten uit als een cakeje, maar is vanbinnen zacht en lopend. Dit is een heerlijk gerechtje voor chocolade liefhebbers.

 

Partager cette recette

Catégorie: Desserts Four Peter Goosens Dessert au chocolat Chocolat à pâtisserie
Saisons
Cuisine Type Française
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

200 g Donkere Belgische Chocolade
80 g Boter
1 stuk(s) Ei
2 stuk(s) Eierdooiers
30 g Poedersuiker
15 g Bloem

Moelleux van chocolade Instructions

  1. Smelt de chocolode en boter au bain-marie
    • Klop de eieren op met poedersuiker, op een zacht vuurtje tot ze lauw zijn.
    • Meng de bloem erdoor.
    • Haal de pan van het vuur
    • Klop de eieren verder luchtig met een elektrische mixer.
    • Doe er het chocolade mengsel bij.
    • Vet de bakvormpjes in met de rest van de boter en plaats ze op een bakpapier beklede pakplaat.
    • Schep het deeg in de vormpjes en bak gedurende 5 min. in een voorverwarmde oven op 210°C
     

Notes recette

Bron : Dag Allemaal
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette