Natte Chocoladetaart Torta di cioccolata
Facile
Bon marché
Heerlijke lekkere natte chocoladetaart met noten.
Cuis.

Partager cette recette

Catégorie: Boulangerie Hans @ DeKookbijbel.be Four Gâteau Gâteaux au chocolat
Saisons
Cuisine Type Italienne
Tags:

Ingrédients

Pour 8 Personnes

Ingrediënten

100 g Boter
300 g Chocolade Callebaut 70+
40 g Melkchocolade Callebaut
2 el Koffielikeur (bv After Of instant koddie)
3 el Cacaopoeder 100%
5 Eieren
225 g Kristalsuiker
5 el Okkernoten, gemalen
100 g Pecannoten, gehakt

Afwerking

1 el Cacaopeder
1 ele Poedersuiker

Natte Chocoladetaart Torta di cioccolata Instructions

    • Verwarm de oven voor op 180°C
    • Boter een springvorm in (diam 20cm)
    • Doe de boter en choclade in een kom en laat smelten au bain marie. Roer lichjes.
    • Als het mengsel mooi glad is voeg dan cacaopoeder en de likeur (of instant koffie) toe.
    • Klop in een andere kom de eieren en suiker tot een heel luchtige massa.
    • Voeg de noten toe aan het eiermengsel.
    • Voeg het chocolademengsel zachtjes roerend door het eiermengsel toe.
    • Giet het beslag in de bakvorm.
    • Bak de taart 40 min. in de oven. (opgepast kan ook minder zijn, afhankelijk van de oven).
    • Laat de taart afkoelen in de oven.
    • Neem het daarna uit de springvorm en bestrooi met een mengsel van poedersuiker en cacao.

Notes recette

 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette