Natte Chocoladetaart Torta di cioccolata
Kook
Galerij
Categorie: | Bakkerij Hans @ DeKookbijbel.be Oven Taart Chocolade taart |
Seizoenen | |
Keuken type | Italiaans |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
8
Personen
Ingrediënten
100 g Boter |
300 g Chocolade Callebaut 70+ |
40 g Melkchocolade Callebaut |
2 el Koffielikeur (bv After Of instant koddie) |
3 el Cacaopoeder 100% |
5 Eieren |
225 g Kristalsuiker |
5 el Okkernoten, gemalen |
100 g Pecannoten, gehakt |
Afwerking
1 el Cacaopeder |
1 ele Poedersuiker |
Natte Chocoladetaart Torta di cioccolata Aanwijzingen
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Boter een springvorm in (diam 20cm)
- Doe de boter en choclade in een kom en laat smelten au bain marie. Roer lichjes.
- Als het mengsel mooi glad is voeg dan cacaopoeder en de likeur (of instant koffie) toe.
- Klop in een andere kom de eieren en suiker tot een heel luchtige massa.
- Voeg de noten toe aan het eiermengsel.
- Voeg het chocolademengsel zachtjes roerend door het eiermengsel toe.
- Giet het beslag in de bakvorm.
- Bak de taart 40 min. in de oven. (opgepast kan ook minder zijn, afhankelijk van de oven).
- Laat de taart afkoelen in de oven.
- Neem het daarna uit de springvorm en bestrooi met een mengsel van poedersuiker en cacao.