Salade van lamsvlees met honingdressing
Facile
Bon marché
Frisse zuiderse salade met mals gebraden lamsvlees, tomaten, fetakaas, dadels en een heerlijke dressing
Catégorie: | Plat principal Salades Agneau Lunch |
Saisons | Avril Mai Juin |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Ingredienten
800 g Lamsvlees |
Peper en zout |
4 el Olijfolie, extra vierge |
3 el Vloeibare Honing |
2 el Ciderazijn |
6 stuk(s) Pruimtomaten, elk in partjes gesneden |
200 g Feta |
12 stuk(s) Dadels, gehalveerd en ontpit |
4 stuk(s) Lente ui, in ringetjes |
1 handvol Olijven |
1 sap Citroen |
Salade van lamsvlees met honingdressing Instructions
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Bestrooi het vlees met zout en peper en wrijf het in met 1 lepel olijfolie.
- Verhit een ovenvaste pan en bak het lamsvlees op hoog vuur aan alle kanten bruin.
- Zet de pan in de oven en braad het vlees 4 tot 10 minuten. (Na 4 minuten is het vlees medium, na 10 minuten is het goed gaar. Dit is te kiezen naar ieders smaak)
- Laat het vlees 10 minuten rusten.
- Doe voor de dressing de honing en de ciderazijn in de nog warme pan en laat het mengsel borrelend opkoken.
- Giet het in een kop en gier er 2 lepels olie door en wat peper en zout.
- Meng de tomaten, feta, dadels, lent uitjes, olijven en de rest van de olie door elkaar en laat het mengsel een minuutje staan.
- Voeg dan wat citroensap toe.