Salade van lamsvlees met honingdressing
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Frisse zuiderse salade met mals gebraden lamsvlees, tomaten, fetakaas, dadels en een heerlijke dressing
 

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Salades Lamsvlees Lunch
Seizoenen April Mei Juni
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Ingredienten

800 g Lamsvlees
Peper en zout
4 el Olijfolie, extra vierge
3 el Vloeibare Honing
2 el Ciderazijn
6 stuk(s) Pruimtomaten, elk in partjes gesneden
200 g Feta
12 stuk(s) Dadels, gehalveerd en ontpit
4 stuk(s) Lente ui, in ringetjes
1 handvol Olijven
1 sap Citroen

Salade van lamsvlees met honingdressing Aanwijzingen

    • Verwarm de oven voor op 180°C
    • Bestrooi het vlees met zout en peper en wrijf het in met 1 lepel olijfolie.
    • Verhit een ovenvaste pan en bak het lamsvlees op hoog vuur aan alle kanten bruin.
    • Zet de pan in de oven en braad het vlees 4 tot 10 minuten. (Na 4 minuten is het vlees medium, na 10 minuten is het goed gaar. Dit is te kiezen naar ieders smaak)
    • Laat het vlees 10 minuten rusten.
    • Doe voor de dressing de honing en de ciderazijn in de nog warme pan en laat het mengsel borrelend opkoken.
    • Giet het in een kop en gier er 2 lepels olie door en wat peper en zout.
    • Meng de tomaten, feta, dadels, lent uitjes, olijven en de rest van de olie door elkaar en laat het mengsel een minuutje staan.
    • Voeg dan wat citroensap toe.
    • Verdeel de salade over de borden.
    • Snij dunne plakjes van het lamsvlees en leg die op de salade en giet er dan wat dressing over.
     

Recept notities

 
 

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept