Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees
Facile
Bon marché
Een stamppot van schorseneren met Herve kaas en mals kalfsvlees.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Veau
Saisons
Cuisine Type Belge
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Ingrediënten

500 g Schorseneren
800 g Aardappelen
1 dl Room
1 Eierdooier
Nootmuskaat
Peper en zout
100 g Herve kaas, zachte
1 scheutje Melk
800 g Kalvsvlees

Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees Instructions

    Kuis de schorseneren.
    Snij ze in  stukken van 4 cm.
    Kook 10 min. in lichtgezouten water met een scheutje melk.
    Giet ze af.
     
    Kook de aardappelen in lichtgezouten water..
    Pureer ze samen met de room, ei.
    Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
     
    Bak het vlees gekruid met peper en zout in een kleefpan.
    Doe op het einde een scheutje water in de pan en week het aanbaksel los.
    Zo heb je wat saus.
     
    Snij de korsten van de herve kaas.
     
    Voeg hem bij de schorseneren.
     

Notes recette

 Doe een scheutje melk bij de schorseneren als je ze kookt. Dat gaat verkleuring tegen.
 

More Details

Website http://www.okay.be
Bron Okay

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette