Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees
Gemakkelijk
Vrij goedkoop
Een stamppot van schorseneren met Herve kaas en mals kalfsvlees.
Galerij
Categorie: | Hoofdgerechten Kalfsvlees |
Seizoenen | |
Keuken type | Belgisch |
Tags: |
Ingrediënten
Voor
4
Personen
Ingrediënten
500 g Schorseneren |
800 g Aardappelen |
1 dl Room |
1 Eierdooier |
Nootmuskaat |
Peper en zout |
100 g Herve kaas, zachte |
1 scheutje Melk |
800 g Kalvsvlees |
Schorsenerenstamppot met Herve kaas en kalfsvlees Aanwijzingen
Kuis de schorseneren.
Snij ze in stukken van 4 cm.
Kook 10 min. in lichtgezouten water met een scheutje melk.
Giet ze af.
Kook de aardappelen in lichtgezouten water..
Pureer ze samen met de room, ei.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Bak het vlees gekruid met peper en zout in een kleefpan.
Doe op het einde een scheutje water in de pan en week het aanbaksel los.
Zo heb je wat saus.
Snij de korsten van de herve kaas.
Voeg hem bij de schorseneren.
Recept notities
Doe een scheutje melk bij de schorseneren als je ze kookt. Dat gaat verkleuring tegen.
Meer details
Website | http://www.okay.be |
Bron | Okay |