Steak tartaar / Americain(Par le Chef Hans @ DeKookbijbel.be)
Plutôt difficile
Bon marché
Een echte steak tartaar zoals hij moet worden gemaakt.
Voor dit gerecht heb je een uiterst scherp mes nodig!
Prep.
Cuis.
Prêt en
15m
Gallery
Catégorie: | Plat principal Boeuf Hans @ DeKookbijbel.be |
Saisons | |
Cuisine Type | Belge |
Tags: |
Ingrédients
Pour
4
Personnes
Steak tartaar
600 g Steak, extra kwaliteit vanbij de slager |
1 Sjalot |
2 el Kappetjes |
1 bussel Krulpeterselie |
1/2 Citroen |
Worcestershire saus |
Tabasca |
Peper en Zout |
Overige
1 kg Verse Frietjes |
Waterkers |
Steak tartaar / Americain Instructions
- Snij het vlees eerst in dunne lapjes en deze lapjes in zeer fijne reepjes, en dan in fijne stukjes
- Blijf dan een tijdje snijen/hakken tot het vlees fijn gehakt is. Kost wat tijd maar is achteraf zo heerlijk lekker.
- Doe het gemalen vlees in een mengschaal/kom en zet koel. Reinig de plank waarop jet het vlees hebt gesneden/gehakt.
- Pel de sjalot en snipper fijn
Laat de kappertjes uitlekken en hak ze fijn met een scherp mes - Hak de augurken in fijne stukjes
Doe de stukjes sjalot, kappertjes en augurk bijk het vlees, meng goed en zet koud. - Spoel de krulpeterselie en snipper fijn, geen steeltjes.
- Voeg peterselie toe aan het vlees en meng goed, zet terug koel.
- Maak de frietjes en bak ze voor de eerste keer.