Steak tartaar / Americain
Vrij moeilijk
Vrij goedkoop

Een echte steak tartaar zoals hij moet worden gemaakt.

Voor dit gerecht heb je een uiterst scherp mes nodig!

 
 
Bereiding

Kook

Klaar in

15m

Deel dit recept

Categorie: Hoofdgerechten Rundvlees Hans @ DeKookbijbel.be
Seizoenen
Keuken type Belgisch
Tags:

Ingrediënten

Voor 4 Personen

Steak tartaar

600 g Steak, extra kwaliteit vanbij de slager
1 Sjalot
2 el Kappetjes
1 bussel Krulpeterselie
1/2 Citroen
Worcestershire saus
Tabasca
Peper en Zout

Overige

1 kg Verse Frietjes
Waterkers

Steak tartaar / Americain Aanwijzingen

    1. Snij het vlees eerst in dunne lapjes en deze lapjes in zeer fijne reepjes, en dan in fijne stukjes
    2. Blijf dan een tijdje snijen/hakken tot het vlees fijn gehakt is. Kost wat tijd maar is achteraf zo heerlijk lekker.
    3. Doe het gemalen vlees in een mengschaal/kom en zet koel. Reinig de plank waarop jet het vlees hebt gesneden/gehakt.
    4. Pel de sjalot en snipper fijn
      Laat de kappertjes uitlekken en hak ze fijn met een scherp mes
    5. Hak de augurken in fijne stukjes
      Doe de stukjes sjalot, kappertjes en augurk bijk het vlees, meng goed en zet koud.
    6. Spoel de krulpeterselie en snipper fijn, geen steeltjes.
    7. Voeg peterselie toe aan het vlees en meng goed, zet terug koel.
    8. Maak de frietjes en bak ze voor de eerste keer.
     

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept