Vanille Roomijs buche met maltesers en kinderbueno
Facile
Bon marché
Heerlijk zelf gemaakte ijsbuche van vanilleijs met maltesers, kinderbueno en Belgische chocolade.
Prep.
Cuis.
Prêt en
1j
Gallery
Catégorie: | Hans @ DeKookbijbel.be Dessert au chocolat Crème glacée, Glace, Sorbet |
Saisons | |
Tags: |
Ingrédients
Pour
10
Personnes
Ingrediënten
8 Eidooiers |
60 cl Room |
60 cl Melk |
200 g Bloemsuiker |
2 tl Vanille |
8 Kinderbueno |
Maltesers |
Merengues |
200 g Belgische Chocolade |
Vanille Roomijs buche met maltesers en kinderbueno Instructions
- Breng melk tot aan kookpunt.
- Meng de eigelen met de bloemsuiker tot een witte massa.
- Giet de warme melk op het eimengsel.
- Doe weer in de kkokpot en verwarm totdat het mengsel op een houten lepel blijft kleven als je er een lijn in trekt met je vinger. NIET laten koken.
- Laat afkoelen en meng er dan de vanillepasta onder.
- Laat het ijsdraaien in een ijsmachine.
- Giet ijs in een cake vorm (doe bakpapier in de vorm om makkelijk uit te halen), leg er de kinder bueno's omgekeerd op al bodem. Vries in.
- Smelt chocolade en giet op iets koud, inox plaat of stenen werkblad en laad koelen. Niet te dun. Schraap af en leg op de bovenkan t van de ijsbuche. Versier met maltezers en kinderbueno, merengues.