Vanille Roomijs buche met maltesers en kinderbueno
Gemakkelijk
Vrij goedkoop

Heerlijk zelf gemaakte ijsbuche van vanilleijs met maltesers, kinderbueno en Belgische chocolade.

Bereiding

Kook

Klaar in

1d

Deel dit recept

Categorie: Hans @ DeKookbijbel.be Chocolade dessert Roomijs, Ijs, Sorbet
Seizoenen
Tags:

Ingrediënten

Voor 10 Personen

Ingrediënten

8 Eidooiers
60 cl Room
60 cl Melk
200 g Bloemsuiker
2 tl Vanille
8 Kinderbueno
Maltesers
Merengues
200 g Belgische Chocolade

Vanille Roomijs buche met maltesers en kinderbueno Aanwijzingen

  1. Breng melk tot aan kookpunt.
  2. Meng de eigelen met de bloemsuiker tot een witte massa.
  3. Giet de warme melk op het eimengsel.
  4. Doe weer in de kkokpot en verwarm totdat het mengsel op een houten lepel blijft kleven als je er een lijn in trekt met je vinger. NIET laten koken.
  5. Laat afkoelen en meng er dan de vanillepasta onder.
  6. Laat het ijsdraaien in een ijsmachine.
  7. Giet ijs in een cake vorm (doe bakpapier in de vorm om makkelijk uit te halen), leg er de kinder bueno's omgekeerd op al bodem. Vries in.
  8. Smelt chocolade en giet op iets koud, inox plaat of stenen werkblad en laad koelen. Niet te dun. Schraap af en leg op de bovenkan t van de ijsbuche. Versier met maltezers en kinderbueno, merengues.

Plaats als eerste een recensie

Deel dit recept