Varkensoesters met appelen perziken en gedroogde abrikozen
Facile
Bon marché
Een lekker BBQ gerecht met kruiden uit de gehele wereld. Zowel ooster als zuiders. Een fusion maaltijd op de BBQ.
 

Partager cette recette

Catégorie: Plat principal Porc BBQ
Saisons
Tags:

Ingrédients

Pour 4 Personnes

Varkensvlees

650 g Varkensoester
1 tl Komijn
1 tl Paprika poeder

Fruit mix

2 el Olijfolie
2 Sjalotten, in ringen
2 Appelen (Jonagold, Cox, .., geschild in blokjes
3 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 el Gember, fijgeraspt
4 el Rietsuiker
150 g Abrikozen
3 Perzikken
1 Tomaat, geschild en fijngehakt
1 dl Witte Wijn
2 el Koriander, gehakt
1 el Cider azijn
Zout en peper

Varkensoesters met appelen perziken en gedroogde abrikozen Instructions

    • Meng de komijn, de paprika, zout en peper. Hul de varkenshaasjes in dit kruidenmengsel. Zet 10 min. opzij.
       
    • Verwarm de grill of de barbecue voor.
       
    • Leg het vlees op de grill. Gril 3 min. aan één zijde en 2 min. aan de andere.
    • De garnituur van appelen, perziken, gedroogde abrikozen en gember : verhit 1 eetlepel olijfolie in een stoofpan met dikke bodem.
    • Fruit de sjalotten 1 min.
    • Doe de appelen, de look, de gember en de suiker erbij.
    • Laat 2 min. bakken. Doe de in blokjes gesneden abrikozen, perziken, tomaten, het piment, de witte wijn en de ciderazijn erbij.
    • Meng goed dooreen.
    • Zet het vuur lager, dek af en laat op een laag vuurtje 4 min. stoven.
    • Zet opzij.
    • Verdeel het vlees met de chutney over de borden. Versier met gehakte koriander.
       
     

Notes recette

 
 

Soyez le premier à poster un avis

Partager cette recette